Nieuws
Labland bouwt een betaalbare en demonteerbare woning!

Labland bouwt een betaalbare en demonteerbare woning!

22 mei 2017 om 12u33

Labland bouwt een betaalbare en demonteerbare woning op DOK

Bouwdagen en workshops voor iedereen.

In de zomer van 2017 brengt LABland ontwerpers, organisaties, experts en vrijwilligers samen om te experimenteren met natuurlijke & recyclage materialen en low-tech technieken. Er worden bouwdagen voor vrijwilligers en workshops rond (natuurlijk) bouwen georganiseerd. Na de zomer wordt de afgewerkte woning gedemonteerd en op een nieuwe plek in Gent heropgebouwd én bewoond. Er zullen ook metingen uitgevoerd worden rond isolatiewaarden, energiegebruik en luchtkwaliteit.

 Mede dankzij de steun van het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer kunnen zij nu een eerste woning bouwen volgens Labland principes:

  • betaalbaar
  • ecologisch
  • compact en modulair

Crowdfunding en bouwdagen - draag zelf je steentje bij!

LABland wil een breed publiek laten kennismaken met hun werking en bouwprincipes. Bezoekers kunnen de bouw van dichtbij volgen en zelf een handje toesteken. Wie zin heeft om mee de handen uit de mouwen te steken kan zich aanmelden als vrijwilliger-bouwer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je kan ook je financieel 'steentje' bijdragen en dit project steunen via deze crowdfunding actie!

Het bouwproces zal live te volgen zijn op DOK en via Facebook!

Facebook

Steun ons en word lid van Gents MilieuFront

De MilieuAdviesWinkel is het servicepunt duurzaam wonen en bouwen van Gents MilieuFront.
Voor slechts 5 euro per jaar ben je lid en steun je onze werking. Lees er meer over op de website van Gents MilieuFront vzw.

GMFlogowit

Over ons

De MilieuAdviesWinkel is het servicepunt duurzaam wonen en bouwen van het Gents MilieuFront (GMF vzw).

Sinds 2002 geven wij duurzaam (ver)bouwadvies aan particulieren en lokale besturen en zijn daarmee pionier in Vlaanderen!

Contact Info