Nieuws
Schaarste aan polyurethaan - omslag naar hernieuwbare materialen?

Schaarste aan polyurethaan - omslag naar hernieuwbare materialen?

11 mei 2017 om 09u26

Schaarste aan polyurethaan

Omslag naar hernieuwbare materialen?

Er dreigt een serieuze prijsstijging van polyurethaan (PUR), een veelgebruikt isolatiemateriaal. Er is immers al enige tijd sprake van een tekort aan de basisgrondstoffen voor PUR. Vertragingen bij de bouw van twee nieuwe productiefaciliteiten - één in Duitsland en één in Saoedi-Arabië - en enkele incidenten doen de druk op de markt nog verder oplopen.

De MilieuAdviesWinkel adviseert iedereen die bouwt of verbouwt om overal waar het kan hernieuwbare materialen toe te passen. Die zijn niet alleen onuitputtelijk, ze zijn ook veel gezonder, aangenamer en zorgen voor een beter binnenklimaat.

Voor dakisolatie kan dit met hennep, vlas, cellulose, houtvezel, houtwol of schapenwol. Glaswol en rotswol zijn minerale alternatieven.

Misschien dat het huidige tekort aan PUR een omslag kan teweegbrengen?

Wie concreet bouw- of renovatieadvies wenst voor zijn eigen specifieke woning of appartement: neem gerust contact met ons op. Een expert komt de praktische mogelijkheden graag uitleggen.

Facebook

Steun ons en word lid van Gents MilieuFront

De MilieuAdviesWinkel is het servicepunt duurzaam wonen en bouwen van Gents MilieuFront.
Voor slechts 5 euro per jaar ben je lid en steun je onze werking. Lees er meer over op de website van Gents MilieuFront vzw.

GMFlogowit

Over ons

De MilieuAdviesWinkel is het servicepunt duurzaam wonen en bouwen van het Gents MilieuFront (GMF vzw).

Sinds 2002 geven wij duurzaam (ver)bouwadvies aan particulieren en lokale besturen en zijn daarmee pionier in Vlaanderen!

Contact Info