FAQ

Onderdak van binnenuit aanbrengen

02 mei 2017 om 12u00

Vraag

Het dak van mijn huis is in prima staat; maar Ik heb geen onderdak. Kan ik een onderdak aanbrengen zonder mijn dakpannen te verwijderen?

Antwoord

In theorie kan het, in de praktijk is het niet aangeraden, omdat je door van binnenuit te werken een gedeelte van uw draagstructuur buiten het aangebrachte onderdak zou brengen en dus in buitenconditie steekt...

Aan te raden is:

  • alles van dakbedekking eraf;

  • aanbrengen van een houtvezel onderdakplaat, tand en groef;

  • dakbedekking er terug op;

  • van binnenuit isoleren en vervolgens dampremmende folie of osb-plaat niet vergeten.

Optioneel kan je na verwijdering van de dakbedekking een sarkingdak plaatsen. Dat zijn sandwich elementen waarbij het ganse pakket damprem, isolatie en onderdak in één stuk wordt geleverd en geplaatst.

Maar met een onderdakfolie kan het dus praktisch ook van binnenuit. Ter hoogte van de balken is het de vraag of je het 100% wind- en waterdicht zal krijgen, laat staan de balken zelf zal kunnen beschermen. Eventuele schade aan de dakstructuur, die dan niet ingepakt zit, zal nooit zichtbaar zijn.

Facebook

Steun ons en word lid van Gents MilieuFront

De MilieuAdviesWinkel is het servicepunt duurzaam wonen en bouwen van Gents MilieuFront.
Voor slechts 5 euro per jaar ben je lid en steun je onze werking. Lees er meer over op de website van Gents MilieuFront vzw.

GMFlogowit

Over ons

De MilieuAdviesWinkel is het servicepunt duurzaam wonen en bouwen van het Gents MilieuFront (GMF vzw).

Sinds 2002 geven wij duurzaam (ver)bouwadvies aan particulieren en lokale besturen en zijn daarmee pionier in Vlaanderen!

Contact Info