FAQ

Isolatiefolie op enkele beglazing

02 mei 2017 om 11u55

Vraag

Is een isolatiefolie voor enkel glas een goede investering? Helpt dat echt? En hoeveel minder energieverlies zou ik dan ongeveer hebben?

Antwoord

De beste manier om enkel glas te isoleren, is het te vervangen door hoogrendementsglas of superisolerend glas. Spreek erover met je eigenaar. Er zijn heel wat premies voor: hij vindt er alles over op www.energiesparen.be.  

Indien de verhuurder/eigenaar dit niet doet, hierbij toch enkele tips om warmteverliezen alsnog te beperken:

  • Hang zware gordijnen voor je ramen en sluit ze ’s avonds en ’s nachts. Zorg ervoor dat ze goed aansluiten op de raamtabletten;

  • Zorg er ook voor dat de rand van je raamtablet verder uitsteekt dan het gordijn. Zo voorkom je dat de warme lucht tussen het gordijn en het raam terecht komt, en via het raam weer naar buiten verdwijnt;

  • Je kan ook voorzetramen plaatsen, wanneer je bestaande ramen uit enkel glas bestaan. Die bestaan uit enkel glas dat met een tussenafstand van 12mm naast het bestaande glas wordt gezet, waardoor je een luchtspouw krijgt.

Isolerende krimpfolie :

  • Dit is een folie die je aanbrengt voor je ramen. Daardoor creëer je een extra luchtspouw die zorgt voor isolatie. Je brengt de folie aan vóór het glas, op het raamkozijn. Zo creëer je een extra spouw en benader je de isolatie- waarde van een raam met dubbel glas. Je moet de folie op het raamkozijn plakken met dubbelzijdige tape. Nadat je de tape hebt aangebracht, ga je met een haardroger over de folie;

  • Isolatiekrimpfolie kost ongeveer 2,5 euro/m2;

  • Isolatiefolie is niet zo sterk als glas. Na veelvuldig schoonmaken kan het wel eens scheuren. Maar het verdient zich wel heel snel terug. Indien isolerend glas niet kan, gebruik dan deze folie. Het is een tijdelijke oplossing is, maar toch de moeite.

Facebook

Steun ons en word lid van Gents MilieuFront

De MilieuAdviesWinkel is het servicepunt duurzaam wonen en bouwen van Gents MilieuFront.
Voor slechts 5 euro per jaar ben je lid en steun je onze werking. Lees er meer over op de website van Gents MilieuFront vzw.

GMFlogowit

Over ons

De MilieuAdviesWinkel is het servicepunt duurzaam wonen en bouwen van het Gents MilieuFront (GMF vzw).

Sinds 2002 geven wij duurzaam (ver)bouwadvies aan particulieren en lokale besturen en zijn daarmee pionier in Vlaanderen!

Contact Info