FAQ

Gescheiden riolering

21 oktober 2015 om 02u39

Vraag

Mag het toilet aangesloten worden op de riolering? Ben je verplicht een septische put te gebruiken? Hoe moet het afvalwater gescheiden worden? Toilet, afwas, douche, dakgoot…?

Antwoord

Aansluiting van toilet op een septische put is afhankelijk van de bestemming van de riolering in jouw straat (groot/klein/geen waterzuiveringsstation). Bij vergunningsplichtige werken wordt dit steeds verduidelijkt in de bijzondere voorwaarden van de vergunning.

Voor het overgrote deel van Vlaanderen is het steeds aangewezen een septische put te plaatsen.

Toiletten sluit je aan op de septische put. Achter de septische put komt dit samen met alle andere huishoudelijke afvoeren (douche, bad, keuken,...) en vormt zo de DWA (droogweerafvoer).

Regenwaterafvoeren gaan, via regenwaterput en infiltratiezone, naar de RWA (regenweerafvoer).

Indien er geen gescheiden riolering in de straat aanwezig, dan wordt na de RWA een stop geplaatst en een tijdelijke verbinding met de DWA. De dag dat er gescheiden riolering is wordt die tijdelijke verbinding verbroken en wordt de stop op de RWA weggehaald en verbonden met de RWA-riolering.

Facebook

Steun ons en word lid van Gents MilieuFront

De MilieuAdviesWinkel is het servicepunt duurzaam wonen en bouwen van Gents MilieuFront.
Voor slechts 5 euro per jaar ben je lid en steun je onze werking. Lees er meer over op de website van Gents MilieuFront vzw.

GMFlogowit

Over ons

De MilieuAdviesWinkel is het servicepunt duurzaam wonen en bouwen van het Gents MilieuFront (GMF vzw).

Sinds 2002 geven wij duurzaam (ver)bouwadvies aan particulieren en lokale besturen en zijn daarmee pionier in Vlaanderen!

Contact Info